);
Lifestyle

Hygiëne in een mannenhuis: 3 tips

Hygiëne is erg belangrijk, zeker in een tijd van een global pandemic. Het is dan ook erg belangrijk om jouw hygiëne goed op orde te hebben. Nu staan mannen huishoudens er niet per se om bekend dat deze voldoen aan alle hygiënenormen. Wij geven je daarom een aantal simpele tips die voor meer hygiëne in jouw mannenhuis zorgen.

1. Desinfecterende handgel

Je hoeft echt niet opeens twee keer per dag je huis te stofzuigen, dweilen en boenen om voor extra hygiëne te zorgen. Als je het probleem bij de kern aanpakt voorkom je dat de grootste virussen en bacteriën zich in huis kunnen verspreiden. Zorg er daarom voor dat je bij binnenkomst in huis direct je handen even desinfecteert met desinfecterende handgel. Je handen zijn namelijk de grootste factor in verspreiding van virussen. Als je gelijk je handen desinfecteert voorkom je ook dat je het verder mee naar binnen neemt.  

2. Blijf genoeg ventileren

Ventileren is erg belangrijk om te voorkomen dat schimmels en zeker ook virussen een kans krijgen in huis. Het lijkt misschien een beetje tegenstrijdig, omdat virussen in de buitenlucht hangen. Daar zit wel een kern van waarheid is, maar het is toch slim om regelmatig te ventileren in huis. Doe dit daarom met piekmomenten. Zet alle ramen, voor een korte periode, tegen elkaar open. Zo kun je maximaal doorluchten en snel de ramen weer sluiten. Zo verklein je het risico op ongewenste gasten in huis. 

3. Was zo nu en dan heet

De laatste jaren wordt er steeds meer gestimuleerd om niet te heet te wassen. Toch is dat in tijden van ziekte wel verstandig om af en toe te doen. Denk hierbij aan je schoonmaakdoeken, beddengoed en handdoeken. Dit zijn van nature de plekken waar bacteriën en virussen zich graag verschuilen. Door je normale 40 graden was af te wisselen met een was van 60 of zelfs 90 graden, zorg je ervoor dat de bacteriën een zo klein mogelijk kans op overleven hebben. 

Bonustip: gebruik je verstand. Was regelmatig je handen en let ook op de hygiëne van je gasten. Laat ze bij binnenkomst direct even de handen wassen om te voorkomen dat ze ongewenste gasten mee naar binnen nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *