);
Lifestyle

Waarom wil jij naar Undercover op Netflix kijken?

In Nederland kijken we ook zeker massaal naar Netflix, vooral naar series van buitenlandse bodem. Maar deze maand is er een primeur: de Nederlandse serie Undercover staat nu ongeveer 2 weken online. Hier lees je 5 redenen waarom jij graag deze serie wil zien.

Undercover: een Vlaams-Nederlandse samenwerking

Oké, we liegen een beetje. De serie is niet helemaal Nederlands. Het is namelijk een Vlaams-Nederlandse coproductie. De serie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en gaat over één van de grootste XTC-producenten ter wereld: Ferry Bouman (Janus van W. in real life).

De beste acteurs

De meeste Nederlandse films en series hebben een voorspelbare cast. Hetzelfde geldt voor Undercover. Toch zijn de acteurs heel goed gecast, vooral omdat er ook veel Belgisch talent meespeelt. Op Netflix kun je nu genieten van geloofwaardig spel van Frank Lammers (de Jumbo-vader), Anna Drijver, Elise Schaap, Huub Smit en Tom Waes. Vooral Anna is een feest om naar te kijken, die de rol van sexy undercover-agente op zich neemt. Frank Lammers is zeer overtuigend als drugsbaron van de internationale drugsbende. Voor zijn rol in deze serie heeft hij zich goed ingeleefd op zijn zachte ‘g’.

Inspelen op actualiteit: XTC-handel

Er zijn genoeg mensen die wel eens een pilletje hebben geslikt op een festival, maar bijna niemand staat stil bij de duistere wereld van XTC-handel die daarachter schuilt en de drugsproblematiek die de zuidelijke provincies van Nederland al een tijdje in zijn greep houdt. XTC-handel is dus nog steeds een actueel thema, vooral als je er bij stilstaat dat het verhaal van Janus W. zich nog niet zo lang geleden afspeelde. In de serie speelt Frank Lammers Ferry Bouman. Die leidt, samen met zijn vrouw (Elise Schaap) een comfortabel leven op afwisselend zijn grote villa op de grens van Nederland en België en de camping. Dit prinsheerlijke bestaan wordt verstoord door twee undercoveragenten, in Undercover gespeeld door Anna Drijver en Tom Waes.

Ambiance

De serie speelt zich af op een camping vol met stacaravans en chalets. Dit is dus een ideale plek waar criminelen onder de radar hun gang kunnen gaan. Hierdoor krijgt de serie een unieke vibe. Je krijgt niet alleen maar geweld en criminaliteit te zien. Undercover zit ook vol met grappige gebeurtenissen, zo leggen Frank Lammers en Anna Drijver uit aan tafel bij Pauw.

Nederlandse Narcos

Het werd gewoon tijd voor een nieuwe Nederlandse serie met turbulente gebeurtenissen, zoals Penoza. De serie kan ook veel betekenen voor de toekomst van Nederlandse Netflix-originals. Als Netflix behoorlijk verdient aan het internationaal succes van deze serie, is de kans groter dat de streamingdienst in de toekomst nog meer investeert in series van onze bodem. Zo is Denemarken succesvol geworden met de series The Bridge en Borgen. Hoe mooi zou het zijn als Nederland en België een soortgelijk succes staat te wachten?

Trailer

Nog niet helemaal overtuigd om Undercover te gaan kijken? De trailer checken is een kleine moeite, maar licht al een tipje van de sluier af over het moois van deze serie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *