);
Automotive

Welke maat laptop: Wat is de beste keus?

Er worden niet voor niets laptops in diverse groottes en uitvoeringen gemaakt en verkocht. Simpel gezegd hangt de beste keuze dus puur af van wat jouw gebruiksdoelen zijn en wat je ermee wilt gaan doen. De vragen die in deze blog behandeld worden stel je na het lezen dus aan jezelf. Door daar antwoord op te geven voor jezelf, kies jij vervolgens de beste laptop. We behandelen hierin dus voornamelijk de beeldschermdiagonaal.

Laptop voor onderweg

De hp pavilion staat erom bekend dat hij in diverse beeldschermgroottes verkrijgbaar is. Maar als je je laptop elke dag 10 km op de fiets moet meezeulen of even in een overvolle trein wilt werken, is groter niet altijd beter. Groter is wel vaak zwaarder. 

Een laptop is gemaakt om eenvoudig op meerdere locatie te gebruiken. Maar meerdere locaties kan zowel binnenshuis zijn alsook elke dag meenemen naar je werk of studie.
Vraag jezelf dus af of je je laptop vaak ergens mee naartoe moet nemen. En hoe je hem moet vervoeren, bijvoorbeeld op de fiets of met de auto. Dit beïnvloedt je keuze sowieso.

Laptop en een desktop pc

Is je laptop je enige computer of heb je ook een desktop pc? Als je ook een vaste computer hebt doe je hier een bijna alles op en is je laptop misschien alleen een uitbreiding. Maar stel je voor dat jij student bent en je hebt alleen je laptop en misschien zelfs ook geen televisie. Dan doe je dus alles op dit ene laptopscherm. Ook wil je misschien wel eens een filmpje kijken en dat kijkt toch lekkerder op 17 inch dan op 13 inch.

Schermgrootte versus toetsenbord

Een kleinigheidje maar zeker niet onbelangrijk. Kleine laptops hebben meestal geen numeriek toetsenbord. Werk jij veel met cijfers, dan is dit toch wel erg handig. Natuurlijk zijn die toetsenbordjes los als uitbreiding verkrijgbaar, maar dat is toch minder laagdrempelig en niet ideaal voor onderweg. Je kunt bijvoorbeeld ook een compromis sluiten met jezelf door het kleinste scherm mét numeriek toetsenbord te kiezen. 

Schermgrootte versus resolutie

Is jouw keuze gevallen op een grotere beeldschermdiagonaal. Check dan even of je keuze wel full-hd resolutie heeft. Een groot scherm heeft voordelen, maar kan kwalitatief wel minder mooi overkomen. Met full-hd heb je hier bij een laptop geen last van. Maar juist omdat veel laptopschermen niet zo groot zijn is full-hd lang niet altijd vanzelfsprekend beschikbaar.