);
Automotive

Een facelift voor de auto: de vele mogelijkheden van carstyling

Het is met vrijwel alles zo, dat er aan het begin een soort van verliefdheid is, maar dat je na verloop van tijd gewent eraan raakt, en dat je de betreffende persoon of voorwerp ‘voor lief neemt’. Bijvoorbeeld wanneer je de allernieuwste iPhone koopt. Eerste paar maanden ben je als het ware verliefd op het nieuwe toestel. Maar na verloop van tijd ontstaat gewenning. Zo ook met auto’s. Echter, met auto’s zijn er heel veel, zo niet duizenden mogelijkheden om deze nieuwe leven in te blazen zowel qua uiterlijk als qua performance. Om die reden is het sleutelen aan auto’s een favoriete tijdbesteding geworden voor velen. In dit artikel zullen we een aantal van de meest populaire modificaties behandelen. Een goed punt voor carstyling beginners om te starten.

Griell (nieren)

Neem we hebben het hier niet over een BBQ grill. De grill is ook een auto onderdeel. Deze vindt je aan de voorkant van het voertuig. Het is de naam voor de neus van de auto. Deze is dus prominent zichtbaar te allen tijde, en daarom kan het vervangen van de grill een grote impact hebben op het uiterlijk van de auto in kwestie, net zoals dat een ‘nose job’ het uiterlijk van een persoon significant kan veranderen. Grillen van auto’s zijn relatief makkelijk te vervangen, en dit is nog een reden om hier te beginnen. Let er wel op dat je een grill aanschaft die past op jouw auto. In de meeste webwinkels staat dit wel duidelijk aangegeven. Op de website van carstyle.nl vind je een zeer uitgebreid assortiment, voor iedere auto merk en model is er wel een grill te vinden.

Uitlaten

Uitlaten zijn niet zo zichtbaar als de eerder beschreven grill. Maar het oor wil ook wat natuurlijk. Het geluid dat een auto maakt, heeft ook grote invloed op de eerste indruk die een bolide maakt. Je wilt dat er een indrukwekkend geluid komt uit jouw auto. Met de standaard uitlaten die komen bij aanschaf van een auto lukt dit doorgaans niet. Er zijn specialistische uitlaat merken op de markt die dit wel teweeg brengen, een geluid dat aandacht oproept wanneer je wegrijdt. Bekende merken op dit vlak zijn het Zweedse Simons en tevens het Duitse Fox.

Sideskirts

Nu hebben we met de grill de voorkant van de auto behandeld, met de uitlaten de achterkant, dus nu tijd voor de zijkanten van de auto. Ook op dit vlak is er veel te doen maar het meest toegankelijk lijken ons zogenaamde sideskirts, tevens te verkrijgen bij carstyle.nl. Dit zijn een soort strips die je gemakkelijk aan de zijkanten van de auto kunt aanbrengen, waardoor deze een strakker uiterlijk krijgt. Sideskirts zijn relatief goedkoop en dus makkelijk aan te brengen en om die reden ook een no brainer om te laten uitvoeren aan je auto.