);
wandelvakantie
Travel

Wat neem je mee op wandelvakantie?

Een wandelvakantie in of buiten Nederland is heerlijk rustgevend. Dwars door prachtige natuur, langs dorpjes met een praktische supermarkt en ´s nachts gezellig kamperen. Met vrienden of familie, zolang je maar goed voorbereid bent, zal de wandelvakantie altijd wel slagen. Maar dan moet je wel het antwoord hebben op die ene vraag: wat neem je mee op wandelvakantie? Heren van Nu zocht het voor je uit.

1: Praktische kleding zoals een outdoor riem

Niets is zo naar als de verkeerde kleding bij je te hebben. Tijdens een wandelvakantie draag je zo min mogelijk spullen mee, maar wel meer dan op een gewone werkdag. Kies dus een outdoor riem die om jouw broek past én niet te los of te strak zit. Je hebt onderweg immers niet de spullen bij je om een extra gaatje te prikken. Waarom heb je een speciale outdoor riem nodig, horen we je denken. Nou, omdat een outdoor riem speciaal ontworpen is voor buitenactiviteiten. Hij stretcht mee met je lichaam, zodat hij altijd aangenaam zit én je broek goed ophoudt. Bovendien zijn outdoor riemen een stuk steviger dan gewone riemen.

Het belangrijkste verschil tussen een broekriem en outdoor riem is misschien wel het ergonomische koppel. Een broekriem bestaat uit een enkelvoudige riem, een outdoor riem heeft een binnen- en buitenriem. Dat zorgt voor de stevigheid en flexibiliteit die we al noemden. 

2: Goede wandelrugzak

Misschien wel het belangrijkste van de wandelvakantie: een goede wandelrugzak. Passen al jouw kledingstukken, toiletspullen en het eten erin? En blijven die ook allemaal droog, zelfs als je tot je heupen door een rivier moet waden? Allemaal belangrijke vragen die je aan een verkoper moet stellen. Daarnaast kun je zelf ook op een paar punten letten:

  • Zijn er extra, goed afsluitbare vakjes voor je portemonnee, paspoort en mobieltje?
  • Is er een zijvak voor een flesje water? 
  • Zijn er draagriemen die je over je borst en over je buik vast kunt maken?

De eerste twee punten zijn vooral praktisch om te hebben. Want vaak houd je alleen een lunchpauze, dus moet je tijdens het lopen altijd bij je flesje drinken kunnen. En je wilt in de supermarkt niet de halve wandelrugzak overhoop moeten halen om bij je portemonnee te komen.

De draagriemen zijn een tip van ervaren wandelaars. Door jouw wandelrugzak op de borst en buik vast te binden, verdeel je het gewicht beter. Dit voorkomt pijn in je schouders en loopt een stuk aangenamer. 

3: Warme of juist koele slaapzak

Een wandelvakantie is gezellig, maar ook vermoeiend. Goed slapen is dan ook essentieel. En dat doe je met de juiste slaapzak. Gaan jullie wandelen in een warm land? Kies dan voor een dunne, koele slaapzak. Gaan jullie juist wandelen in een koud land of in de bergen? Dan heb je meer aan een warme slaapzak. Ook die moet dun zijn, want dat scheelt een paar kilo om overdag mee te sjouwen. Bij speciale outdoorwinkels kun je dunne slaapzakken voor koud weer vinden. Twijfel je welke slaapzak geschikt is? Vraag dan een medewerker of lees online fora, je bent echt niet de eerste met die vraag.