);
Travel

Volgende stop in Berlijn: Fernsehturm!

Een van de letterlijke hoogtepunten van Berlijn is de Fernsehturm. Deze toren bestaat al sinds 1969 en zend rond de 17 radiozenders uit. Niet alleen Duitse radiozenders worden uitgezonden, maar ook Franse radiozenders. Vroeger werd zelfs de BBC World Service vanuit de Fernsehturm toren uitgezonden. Deze radiozender is een van de grootste radiozenders wereldwijd! Deze 368 meter hoge toren is het allerhoogste gebouw die je in heel Berlijn kan vinden. Zoef binnen 40 seconden circa 400 meter omhoog met de snelle lift! Deze televisietoren is zeker een bezoekje waard als je ooit in Berlijn bent!

Uitzicht

Een kleinere versie van de Fernsehturm toren is te spotten op het speelkleed Berlijn. Kinderen kunnen door het speelkleed zelf een tour maken door Berlijn! Zo ontdekken ze op jonge leeftijd al wat er te beleven valt in Berlijn. Ze maken kennis met de stad Berlijn en de bezienswaardigheden die er te vinden zijn. Wie weet dat het speelkleed wel de basis legt voor een tripje naar de Fernsehturm toren in Berlijn met de kinderen! De ronde bol bovenaan de toren in Alexanderplatz is waar alles gebeurt en te zien is voor de toeristen! De ronde bol van de Fernsehturm toren vind je op een hoogte van 203 meter. Hier vind je een uitzichtplatform waar je kan genieten van het mooie uitzicht. Het uitzicht bestaat in eerste instantie uit de stad Berlijn, maar vanaf de Fernsehturm toren kan je zelfs de omliggende gebieden rondom Berlijn zien. Er valt dus heel veel te zien en te ontdekken, tot zelfs 40 kilometer in de verte. 

Restaurant

Als je nou een langere tijd wilt genieten van het uitzicht kan je er voor kiezen om een hapje mee te eten in het restaurant in de Fernsehturm toren. Het restaurant in de Fernsehturm toren is jouw place to be als je een keertje op een originele manier een ontbijtje, diner of een drankje wilt doen! Het restaurant vind je boven het uitzichtplatform en draait langzaam rond. Het duurt ongeveer 30 – 60 minuten voor het restaurant om één rondje gedraaid te hebben.

Alternatief

Stel nou dat je na het lezen van deze blog denkt dit lijkt me een leuk idee, maar je bent nog lang niet van plan om naar de wereldstad Berlijn te gaan… Dan heb ik nog een alternatief voor je, in Nederland zelf! In onze eigen wereldstad Rotterdam vind je de Euromast. Een iets minder hoge uitkijktoren maar alsnog met een prachtige uitzicht op een hoogte van 112 meter. Je kan bij de Euromast terecht voor zowel een etentje in het restaurant als voor een mooi uitzicht. Hierboven op komt dat je zelfs kan overnachten in de Euromast! De avonturier kan daarnaast ook zijn ei kwijt door vanaf de Euromast te abseilen! Dit is tevens ook de allerhoogste abseil van Europa vanaf een hoogte van maar liefst  100 meter! Je kan er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om allebei de uitkijktorens langs te gaan!