);
Automotive

Alles wat je nodig hebt voor een perfecte mannen barbecue

Er staat een hittegolf voor de deur en dat betekent natuurlijk heerlijk dineren met jouw vrienden bij een van jullie in de tuin. Zeker nu we door alle maatregelen niet gezellig met z’n alle naar de kroeg kunnen is een mannen barbecue een goede oplossing! Heren van Nu reikt jou daarom alle handvatten aan voor de perfecte mannen barbecue. 

Barbecue

Een perfect mannendiner met deze zomerse temperaturen bestaat natuurlijk uit een uitgebreide barbecue. Voor een barbecue zijn een aantal items erg belangrijk om bij je in de buurt te hebben. Ga je barbecueën op elektriciteit, gas of kool? Indien je op kool gaat barbecueën heb je in ieder geval houtskool of briketten nodig en aanmaakblokjes of aanmaakvloeistof om de barbecue aan te krijgen. Vervolgens is het handig om een speciale tang te hebben waarmee je het vlees kunt omdraaien. Aluminiumfolie, borden, bestek, glazen en servetten moet je ook niet vergeten om aan te schaffen. Ook is het handig om twee speciale vleesschalen te hebben, één waar je al het rauwe vlees oplegt en één waar je het gebakken vlees oplegt. 

Bijgerechten

Natuurlijk wil je naast al het vlees ook wat lekkere bijgerechten serveren. Je kunt hierbij denken aan wat zomerse salades zoals een aardappel- en rundvlees salade, fruitsalade en eventueel een koude pastasalade. Daarnaast mogen stokbrood met kruidenboter ook niet ontbreken. Vergeet natuurlijk ook de sausjes niet. Knoflooksaus, pindasaus, barbecue saus en mayonaise zijn sauzen die altijd goed in de smaak vallen. 

Drinken

Van al dat eten krijg je natuurlijk ook dorst! Wijn, bier en frisdrank zijn altijd goed op een typische mannen barbecue. Wat je eventueel ook nog kunt doen is een lekkere cocktail maken en deze op tafel in een drankdispenser zetten. Zo kunnen jouw vrienden constant hun glas volschenken zonder telkens van tafel af te hoeven. Ideeën opdoen voor een lekkere cocktail? Kijk bijvoorbeeld eens naar recepten hoe je een pina colada, mojito of long island icetea kunt maken. 

Allergieën?

Probeer ook bij jouw vrienden na te gaan of er iemand last heeft van allergieën. Hier kun je dan rekening mee houden wanneer je inkopen voor de barbecue gaat doen. Zijn er vrienden op dieet? Of heb je vegetarische vrienden? Zorg dan voor genoeg andere mogelijkheden, zodat je later niet te horen krijgt dat ze eigenlijk nog trek hebben. 

Barbecue schoonmaken

Houtskool kan na het barbecueën nog lang na blijven gloeien. Je kunt zand en water gebruiken om de kolen te doven, zodat je deze in de vuilcontainer kunt gooien. Let er wel op dat je er zeker van bent dat de kolen goed afgekoeld zijn!