);
Lifestyle

Echte heren nemen nu een refurbished iPhone

Het uitzoeken van een nieuwe telefoon is iets waar een hoop mensen naar uitkijken. Behalve wanneer zij het prijskaartje zien van de nieuwe Apple iPhone. Tenzij je natuurlijk gaat voor een refurbished apple iPhone. In deze tekst gaan we kijken wat een refurbished iPhone precies is en waarom het een goede keuze is om te kiezen voor een refurbished versie van de apple iPhone.

Wat is een refurbished telefoon?

Refurbished houdt in dat de inrichting geheel vernieuwd is en dat is dus ook het geval bij een refurbished telefoon. De telefoon is in principe tweedehands, maar van binnen geheel vernieuwd waardoor de telefoon in feite dus zo goed als nieuw is. Aan de buitenkant is het wellicht beter te zien dat de telefoon tweedehands is. Dat komt omdat er gebruikssporen aan de telefoon te zien kunnen zijn, maar die staan nooit in de weg van het functioneren van de telefoon. Wanneer de telefoon gekocht wordt door het bedrijf wat de refurbish regelt, wordt hij van binnen nagekeken en gecontroleerd. Op die manier kan het bedrijf er achter komen of er wellicht iets vervangen moet worden aan de binnenkant van de telefoon. Denk bijvoorbeeld aan de batterij of wellicht aan het scherm wanneer er een barst in zit. Je kan er dus gevoeglijk vanuit gaan dat een refurbished telefoon net zo goed werkt als een geheel nieuw exemplaar. 

Waarom een refurbished iPhone?

Het grootste voordeel is natuurlijk wel duidelijk. De telefoon kost een stuk minder dan wanneer je een gloednieuwe telefoon gaat kopen. De telefoon is natuurlijk tweedehands waardoor hij niet zo duur hoeft te zijn als een gloednieuwe telefoon. Ondanks de gebruikssporen die de telefoon eventueel kan hebben, betekent dat niet dat de telefoon minder werkt. In tegendeel zelfs. De telefoon is dus van binnen geheel vernieuwd waardoor hij gewoon goed werkt. Een bijkomend voordeel is dat je hierdoor vaak ook veel minder maandelijkse lasten hebt. Een telefoon wordt vaak genomen in combinatie met een abonnement. Meestal betaal je het meeste voor de telefoon en maar een klein gedeelte voor het abonnement. Deze kosten hoef je nu dus niet te betalen. Een goedkoop sim-only abonnement ligt dan voor de hand. Nog een voordeel is de garantie op de telefoon die je krijgt bij een refurbished toestel. De meeste (online) aanbieders van refurbished telefoons geven een garantie tot 2 jaar.