);
Automotive

Met deze tips kan ook jij een Porsche veroorloven

Een jongensdroom van velen is om te mogen rijden in een Porsche. Logisch het is een prachtige, stijlvolle auto die lekker rijd. Zeker een auto waarmee je een goede eerste indruk maakt op anderen. Het probleem is echter dat in Nederland de Porsche bijna onbetaalbaar is voor iemand met een normale kantoorbaan. Niet omdat we zulke lage lonen hebben in Nederland. Maar omdat de autoprijzen de pan uitrijzen waardoor de wat luxere merken onbereikbaar worden zelfs voor mannen met een enigszins goede baan.

Achtergrond auto prijzen ontwikkelingen

De prijzen stijgen maar steeds verder met name vanwege beleid van de Nederlandse overheid. De autobezitter hier is een melkkoe. Daarbij wil men autogebruik remmen, omdat Nederland een bijzonder klein land is met veel inwoners, en de wegen reeds overvol zijn. Om over het milieu nog maar te zwijgen. Allemaal heel begrijpelijk, maar niet leuk als auto bezitter zijnde.

Maar het goede nieuws is dat bij onze buurlanden, het gras een stuk groener is. Met naam als je oostwaarts gaat, kun je fantastische deals vinden. Duitsland is natuurlijk zo een beetje de bakermat van top auto’s zoals naast Porsche natuurlijk ook Mercedes, BMW en Audi. De Duitse overheid stimuleert juist de auto industrie in plaats van deze af te remmen met allerlei fiscale voordelen. Sowieso ligt het BTW percentage daar nog onder de twintig procent. Duitsland is daarmee voor veel zaken fors goedkoper dan Nederland en zeker wanneer het aankomt op auto’s.

Een Porsche importeren

Voor veel beginners lijkt het een lastige opgave, het importeren van een auto. Maar wanneer je je een beetje inleest in de materie, valt dit reuze mee. We nemen je even bij de hand bij de stappen die men over het algemeen neemt in dit proces.

Je begint met zoeken op websites zoals Mobile.de naar advertenties. Er staan daar duizenden, zo niet tienduizenden of honderdduizenden advertenties op van particulieren en ook autobedrijven. Je mond zal openvallen als je de prijzen soms ziet. Exact dezelfde model en merk kan in sommige gevallen dik tienduizend Euro goedkoper zijn. Ik hoor sceptici al, hoe zit het met de importkosten dan? Die vallen mee indien je weet wat je doet. Het meest voordeel heb je op tweedehands Porsche bolides. Wanneer deze meer dan 6000 KM gereden hebben en ouder zijn dan 6 maanden, dan hoef je in Nederland geen BTW meer te betalen (referentie), omdat de auto dan voor de Belastingdienst geclassificeerd is als tweedehands.

Een belasting die je nooit kunt ontwijken is de BPM. Echter, het vreemde aan deze belasting is dat je deze op meerdere wijzen mag berekenen. En de uitkomsten kunnen nogal verschillen. Op de website van easyimport.nl hebben ze een vrijblijvende gratis kostenberekening calculator. Een handig hulpmiddel om tot de laagste BPM berekening te komen. Enfin, het is wel handig voor aankoop dit al na te gaan, zodat je niet voor nare belasting verrassingen komt te staan.

Het beste kun je kopen bij een autobedrijf in Duitsland omdat je dan altijd 1 jaar garantie geniet. Na aankoop moet de auto nog wel naar Nederland vervoerd worden. Veel mensen lijkt het wel leuk om zelf terug te rijden vanuit Duitsland maar pas hiermee op. Dit mag absoluut niet met een Duits kenteken. Je zult hier een tijdelijk kenteken voor moeten aanvragen. Doe je dit niet dan riskeer je enorme boetes. Anderzijds kun je het transport uitbesteden, en in dat geval is het vervoer van Duitsland naar Nederland over het algemeen ook verzekerd. In de meeste gevallen is dit niet veel duurder dan zelf rijden, en om die reden kiezen veel importeurs hiervoor.