);
Fashion

Een overhemd het ideale cadeau voor hem?

Kleding maakt de man is een uitdrukking die zeer waar is. Hoe een man erbij loopt op het gebied van zijn kledingkeuze heeft een invloed op hoe mensen de man beschouwen en zegt vaak ook iets over de man zelf. Er zijn natuurlijk tal van verschillende soorten kledingstijlen en verschillende kledingstukken en over smaak valt in principe niet te twisten. Toch is er een kledingstuk dat vrijwel elke man in zijn kast heeft hangen of liggen en dat is een overhemd. Mannen van alle leeftijden van verschillende achtergronden dragen weleens een overhemd. Sommigen alleen bij gelegenheid en anderen elke dag naar het werk toe. Er zijn dan ook zeer veel verschillende soorten overhemden in diverse prijscategorieën.

Goede ventilatie en een geschikte pasvorm is belangrijk voor een overhemd

Een overhemd is voor sommigen een eenvoudig kledingstuk en misschien is dat wel zo, maar de kwaliteit van een overhemd is zeer belangrijk. Sommige overhemden ventileren niet goed, waardoor er snel zweetplekken ontstaan en je een benauwd gevoel krijgt. Sommige moderne overhemden zijn zeer goed ventilerend en gemaakt van een stretch stof, waardoor de pasvorm altijd goed zit. Een overhemd is een zeer eenvoudig kledingstuk om te combineren met tal van andere kledingstukken. Er zijn ook steeds meer dames die kiezen voor een overhemd en er zijn ook steeds meer unieke designs te vinden met bijvoorbeeld een zogenaamde cutaway boord, waarbij de kraag breder is weggesneden wat het dragen van een stropdas accentueert.

Uitgelicht: Cadeaus voor hem (en haar) – Gratis verzending en 100 dagen retour

Een overhemd kan ook casual gedragen worden

Sommige mensen denken bij een overhemd aan strak in pak of een formele uitstraling, maar dat hoeft helemaal niet het geval te zijn. Er zijn namelijk verschillende overhemden die je ook prima casual kan dragen en bijvoorbeeld over de broek kan laten hangen. Op deze manier een overhemd dragen zonder een das maakt het overhemd een stuk laagdrempeliger en ook geschikt voor dagelijks gebruik in meer informele settingen. Ook in de zomer wanneer het wat warmer weer is kun je kiezen voor een overhemd met een korte mouw die zowel op een lange als een korte broek kan bijdragen aan een vlotte uitstraling