);
Fashion

Waar moet je op letten als je een horloge koopt?

Herenhorloges zijn te verkrijgen in allerlei soorten. Toch weten veel mensen niet waar ze op moeten letten bij het kopen van een horloge. Daarom staat in dit blog beschreven waar jij op moet letten!

Mechanisch of niet?

Een horloge kan mechanisch zijn, maar het kan ook van quartz zijn gemaakt. Het verschil tussen deze twee is voor velen erg onbekend, maar het is wel degelijk belangrijk om te weten. Een mechanisch item is de klassieke stijl waarbij het horloge werkt op een ontspringende veer. Een mechanische werkt aan de hand van een batterij die zorgt dat het horloge draaiende blijft. Mechanische horloges zijn vaak erg tijdloos en zien er over het algemeen een stuk strakker uit.

De prijs

Schrik niet direct als je de prijs van horloges ziet. Er zijn horloges die wel duizenden euro’s kosten. Belangrijk is dat je eentje koopt die jij leuk vindt, maar ook eentje die past binnen jouw budget. Een uurwerkje voor om je pols is een statussymbool, waardoor de prijzen enorm op kunnen lopen. Het advies is dus om je niet gek te laten maken door de hoge prijzen die gevraagd kunnen worden. Er zijn ook een hoop horloges te verkrijgen die aanzienlijk goedkoper zijn.

Dan is er natuurlijk nog wel de vraag of een duur horloge ook echt beter is dan een goedkopere variant. In de praktijk blijkt dat een duurder horloge vaak helemaal niet beter is dan een goedkopere. De prijs wordt bepaald door een aantal factoren, waaronder het merk van het horloge. Een bekend voorbeeld is bijvoorbeeld een duur merk, wat toch goed verkocht wordt. Vaak is dit alleen maar omdat het een Rolex is en niet vanwege het product. Wel is de afwerking van het horloge ook een belangrijk onderdeel dat mee weegt in de prijsbepaling. Iets waar veel werk in zit zal ook duurder zijn.

Online een horloge kopen

Horloges online kopen is zeker prima online te doen. Tegenwoordig kun je online een goed beeld krijgen van de modellen die te verkrijgen zijn. Wel biedt een fysieke winkel het voordeel om een direct vragen te stellen aan een medewerker en daarnaast kun je het horloge natuurlijk echt om doen.

Denk na wanneer je het horloge draagt

Waar veel mensen niet bij nadenken is dat ieder exemplaar weer op een ander moment kan worden gedragen. Lees dus blogs, bekijk tips en vraag je stijlvolle vrienden welk item bij welke outfit past.