);
Fashion

Schoenen uitzoeken in Nederland

Het uitzoeken van nieuwe schoenen levert veel mensen plezier op. Je kan eindeloos in winkelstraten of in webshops schoenen en je vindt telkens nieuwe ideeën. Het aanbod voor zowel dames als heren is erg groot. In Nederland worden ook nog eens veel merken ontworpen. Zelden worden ze ook in Nederland geproduceerd. Eén van de hoofdoorzaken zijn de hoge lonen in ons land. Voor productie is Nederland vaak te duur.

Design in Nederland

Een merk wat in Nederland wordt ontworpen maar elders wordt geproduceerd is Mason Garments. De design-afdeling is gevestigd in Amsterdam. De productie vindt plaats in Italië, waar het merk zijn oorsprong vindt. 

Rendi Aditia is de oprichter van het merk. Opgegeroeid in Italië had hij altijd een zwak voor luxueuze merken. Zijn moeder en oudere broer waren in het bezig van meerdere luxe kledingsstukken. De jonge Rendi heeft er altijd verwondering over gehad.

Mason Garments is een relatief nieuw merk. In 2012 is het bedrijf gestart. In Italië natuurlijk. De schoenen zijn bedoeld om bij een minimalistische outfit compleet tot hun recht te komen. Er is sprake van weinig poespas.

Sneakers

Het bekendste product van het merk zijn de Mason Garments sneakers. De sneakers zijn ontworpen om een zo hoog mogelijke kwaliteit te leveren voor een prijs die voor het middensegment nog te dragen is. Zo zijn er veel modellen verkrijgbaar tussen de €200,- en €250,-. De schoenen gaan oneindig lang mee vanwege het duurzame ontwerp en de kwalitatieve materialen.

De sneakers zijn voornamelijk in zwart-wit kleuren te vinden. De uitstraling van de schoenen is clean. Dit zorgt voor een stijlvolle look naast het sportieve uiterlijk wat een sneaker natuurlijke wijs heeft. Deze mix tussen strak design en sportief uiterlijk maakt dat de sneakers een brede doelgroep aan kunnen spreken. 

Mason Garments Specials

Mocht je het design van de sneakers nog niet exclusief genoeg vinden, dan zijn de specials misschien iets voor jou. De specials zijn sneakers die voor een speciaal event of door middel van een samenwerking tot stand komen. Ze zijn erg gewild, vooral omdat ze niet oneindig geproduceerd. De limited editions gaan als warme broodjes over de (voornamelijk online) toonbank.

De populairste varianten zijn de Coca-Cola en Playboy specials. Vergeleken met deze specials zijn de normale Mason Garements sneakers maar gewone sportschoenen. Je betaalt dan ook al gauw het dubbele voor deze specials. Voor alle specials kan je het beste Mason Garments in de gaten houden. Middels de website krijg je alles mee en ben je er als eerste bij indien er een nieuwe release is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *