);
De ideale voetbalreis
Sport

De ideale voetbalreis voor mannen

Tijd voor een mannenweekend en gek van voetbal? Hieronder staan een paar spectaculaire voetbaltrips om nooit meer vergeten.

De beste voetbalstadions voor groundhopping

Bier en voetbal, de ideale combinatie voor een voetbalreis. Of je nu gaat groundhoppen in Engeland, Spanje, Duitsland of Argentinië je komt altijd met mooie verhalen thuis van een voetbalreis. Hieronder staan een paar van onze favorieten voetbalsteden en voetbalstadions die ideaal zijn voor een mooie voetbalreis.

Voetbalreis Londen

We beginnen in Londen, de voetbalstad van Europa. Dit is de ideale stad voor een voetbalreis en groundhopping. Londen telt maar liefst 17 voetbalclubs in de stad, deze clubs zijn wel verspreid over de 5 hoogste afdelingen in het Engelse voetbal. Grote kans als jullie gaan er een Londense derby staat gepland, wat altijd de garantie is voor een topsfeer in het stadion.

Voetbalstadions Londen

Neem een kijkje bij het gloednieuwe stadion van Tottenham Hotspur of ga naar het historische Craven Cottage van Fulham. Fan van the gunners of liever tussen de fanatieke supporters van Crystal Palace? Londen heeft het allemaal en is daardoor de ideale stad voor groundhopping. Met een voetbalreis in Londen is het makkelijk om wedstrijden te combineren. 

Voetbalreis Valencia

Wil jij op steilste tribune staan ter wereld? Dan is het Mestalla van Valencia wat voor jullie. Dit stadion vind je midden in de stad van de bruisende stad Valencia. Aan de rand van de stad en dichtbij het strand vind je Levante. Het kleinere broertje van Valencia maar de aanhang is niet minder fanatiek. Valencia is door haar ligging een leuke stad voor een voetbalreis, zonnig, aan het strand en fanatieke spanjaarden. Dit alles maakt deze voetbaltrip ideaal voor groundhopping.

Voetbalreis Hamburg

Fan van Duits voetbal en altijd al willen groundhoppen? Op vijf uur rijden vanaf Utrecht ligt de verrassende stad Hamburg. Met Hamburger SV en St. Pauli kent Hamburg twee topclubs om te bezoeken. HSV de club die nooit leek te degraderen is nog steeds een geliefde club in Hamburg. St. Pauli staat bekend om haar fanatieke supporters en is daardoor indrukwekkend om te bezoeken. Daarnaast is Hamburg niet alleen ideaal voor een voetbalreis, maar is ook geliefd door de gezellige sfeer. Tip: bezoek Hamburg tijdens de derby, deze derby is altijd beladen en staat garant voor spektakel. Kortom deze stad mag niet ontbreken in je lijstje voetbalreizen.

Voetbalreis Liverpool

Altijd al het beroemde “You never walk alone” in het mooie Anfield stadion willen horen of liever tussen blauwe van Everton staan? Dat kan in Liverpool. Deze voetbalreis is een mooi alternatief voor Londen maar het publiek is hier niet minder fanatiek. Liverpool is bijna altijd uitverkocht, gelukkig zijn er genoeg organisaties die hierop inspringen en jou willen helpen aan het beleven van een mooie voetbalreis. Verder staat de stad bekend om de geschiedenis van muziek en de pubs. Kortom perfect voor een mannenweekend.

Buenos Aires: de ultieme voetbalreis

Buenos Aires is de hoofdstad van Argentinië en staat misschien wel bij de meeste groundhoppers op hun verlanglijstje. Dit komt door clubs als Boca Juniors, River Plate en San Lorenzo. Een voetbalreis naar deze stad is een ervaring die je niet snel vergeet. De passie die van de tribune afkomt van begin tot eind is een show die je het liefst wilt terugspoelen en terugkijken. Ga groundhoppen tussen de verschillende stadions in de stad, bezoek het legendarische La Bombonera of het grootste stadion van Argentinië het El Monumental van River Plate. Dit is de voetbalreis van je leven!

Welke voetbalreis hebben jullie gepland of welke mag je absoluut niet overslaan? Tips zijn altijd welkom!