);
Kopen van een pak
Fashion

Het kopen van een pak, waar moet je op letten?

Een pak is niet iets wat je zomaar even koopt en een goed afgewogen keuze is daarom erg belangrijk. Alleen waar moet je op letten bij het kopen van een pak? Dat leggen we je in deze blog uit!

Waarom een pak?

Een pak is meestal niet voordelig en is dan ook iets waar je in moet investeren. Een pak komt zeker bij zakelijke aangelegenheden erg professioneel over en wordt ook als een zeer mannelijk kledingstuk gezien. Het is voor een man dan ook zeker aan te raden om minimaal 1 pak in huis te hebben.

De levensduur

Een pak gaat tussen de 5 en 10 jaar mee, waardoor het zeker de moeite waard is om goed over de keuze na te denken. Kijk daarbij naar de stof waarvan het gemaakt is en pas natuurlijk van alles om te checken wat jou leuk staat en prettig voor je is om te dragen. Er zijn wel enkele voorschriften zoals dat gezette mannen beter geen jasjes met drie knopen kunnen dragen. Echter is het advies om vooral zelf te kijken naar wat goed staat en medewerkers kunnen je van extra advies voorzien.

Welke stof?

Pakken zijn in verschillende stoffen te verkrijgen. Er is hierbij geen goed of fout, maar een zachte stof is wel aan te raden bij een pak. Ook kan het helpen om te kijken of de binnenstof vast zit aan de buitenstof. Op het moment dat dit het geval is dan is het niet op een professionele manier gemaakt. Daarnaast kun je ook de wat duurdere winkels binnenlopen om hun pakken te vergelijken. Je hoeft echt niet bij een dure winkel te kopen, maar de kwaliteit van de pakken ligt hier meestal wel hoog.

Basic of veel details?

Bij het kopen van een pak geldt dat simpelheid cruciaal is. Een pak met veel details verveelt heel snel. Zeker als je weet dat het pak een investering is voor 5 tot 10 jaar. Laat je dus niet misleiden door aantrekkelijke accessoires, want dit resulteert veel vaker in een miskoop. Dit wordt al snel een duur grapje, doordat pakken vrij prijzig kunnen zijn.

Welke kleur?

Er bestaan veel verschillende kleuren pakken. Een opvallende kleur is natuurlijk leuk, maar bedenk wel dat je het misschien wilt combineren met verschillende dingen. Een wat neutralere kleur die met veel kleuren combineert is daarom veel handiger. Zeker op het moment dat je maar 1 pak hebt is dit een goede optie, omdat je niet terug kunt vallen op andere kleuren. Een licht pak is ook niet ideaal omdat een pak altijd iets donkerder hoort te zijn dan het overhemd wat je onder het pak draagt. Blauw en grijs zijn veel voorkomende keuzes.

Maak het eigen

Kies een pak uit wat goed aansluit bij jou kledingstijl. Op die manier voel jij je direct prettig bij het pak. Daarnaast combineert het pak hierdoor goed met de rest van de kleding die je hebt, waardoor er meer mogelijkheden ontstaan om het pak bij te dragen.