);
Sieraden trends heren
Fashion

Sieraden voor heren trends

Dit seizoen zijn de sieraden opvallend. Al ingezet in de herfst en winter, maar nu helemaal uitbundig. Groot en groter. Kleurrijk, veel mix en match en vooral van mooie natuurlijke materialen. Asymmetrie is het woord voor dit jaar als het om sieraden gaat.

Samenhang

De sets zijn helemaal terug. Oorbellen, colliers en armbanden die bij elkaar horen. De mix en match zit hem vooral in de sieraden zelf. Veel colliers lijken een samenstelling van verschillende kettingen te zijn, net als de armbanden, maar toch komen de vormen en kleuren met elkaar overeen.

Tip: https://www.ikbensieraden.nl/mannen-sieraden-kopen/mannen-ringen/ 

Oorbellen

De oorbellen zijn opvallend dit jaar. Niet alleen prachtige sets in allerlei geometrische vormen en afgezet met allerlei soorten edelstenen, maar ook sets van klein en groot. Een enorme oorbel, die het gehele oor zowat bedekt en tot de schouder komt, in het ene oor en een klein bijpassend knopje in het andere.  Ook oorsieraden die eigenlijk niet meer een oorbel te noemen zijn, maken hun entree. Een sieraad wat het hele oor bedekt en bovenop het oor wordt vastgezet lijken het helemaal te worden dit jaar. Grote cirkels, hoepels, vierkanten of waaiers mogen gezien worden. Groot, opvallend, maar niet schreeuwerig.

Colliers en chokers

Ook de colliers zijn dit jaar heel zichtbaar. Er is goed gekeken naar de rappers uit de jaren ’80 en ’90. Grote grove kettingen met daaraan een woord of een ronde vorm van edelsteen. Combinaties van materialen, vormen en kleuren waardoor zijn het helemaal. Het zijn dit jaar bijna kunstwerken voor om de hals.

Sommige van deze blikvangers staan op zichzelf en zijn oorbellen en armbanden eigenlijk overbodig, maar er zijn ook schitterende sets die elkaar helemaal aanvullen. Daar boet de grootte niet op in, nog steeds alles groot en opvallend.

Wat weer helemaal terug is, is de choker. Een strakke band om de nek van simpel tot uitbundig, het kan dit jaar weer. Traditioneel van stof met een werkje, dit jaar niet meer. Goud, zilver met of zonder aanhangende bedels, het is er allemaal.

Combi’s

Opvallend en bijzonder dit seizoen zijn de gecombineerde sieraden, de twee-in-één. Oorbellen die met elkaar verbonden zijn door een ketting die net boven de hals zweeft. De details maken het helemaal af. En de ring-armband combi. Eén of meerder ringen verbonden met kettinkjes om de pols.

Ringen en armbanden

Veel en groot is het motto. Meerdere ringen om één vinger of meerdere, grote armbanden om de pols, of eigenlijk onderarm.

Uitgelicht: https://www.ikbensieraden.nl/mannen-sieraden-kopen/mannen-armband/

Aanbevolen: 

En om het helemaal af te maken ook een armband voor de bovenarm. De combinatie van groot en veel, lijkt over de top, maar dat valt best mee. Door de juiste soorten materialen bij elkaar te zoeken, ontstaat er een geweldig samenhangend geheel.

Dit jaar is het jaar voor de ware sieraden liefhebber. Symmetrie hoeft helemaal niet, groot en opvallend mag en veel is ook geen taboe.