);
Fashion

Hoe maak je witte sneakers schoon?

Witte sneakers zijn helemaal van nu en staan eigenlijk goed onder elke outfit. Daarom is het jammer dat ze zo snel vies worden. Dus daarom de vraag hoe je je witte sneakers schoon houdt? Er zijn een aantal trucjes voor die goedkoper zijn dan steeds weer nieuwe schoenen kopen. Met deze tips loop je er hip bij en bespaar je ook nog eens veel geld. 

#1 Beschermend laagje op je witte sneakers

Wat er niet aankomt, hoeft er ook niet vanaf. Spray je witte sneakers daarom van tevoren in met een beschermende en vuilafstotend middel. Als je dan je sneakers wil schoonmaken, voorkomt het heel veel poetsen en schrobben. Het scheelt dus ook heel veel tijd. Een water- en vuilafstotende spray haal je voor slechts een paar euro bij de supermarkt, bouwmarkt of schoenenwinkel. 

#2 Veters

Door witte veters lijken je vieze sneakers schoner. De simpele oplossing is dus een nieuw setje veters te kopen. Let van tevoren wel goed op de lengte van de veters, want daar zitten verschillende lengtematen in. Het is natuurlijk zonde als je veters te lang of te kort zijn en je moet weer terug naar de winkel. Wil je een andere simpele oplossing? Doe je veters in een zakje in de wasmachine. Niet los doen, want dan komen ze vast te zitten. 

#3 Witte azijn op witte sneakers

Witte azijn helpt om witte sneakers schoon te maken. Ga met een keukendoek of een theedoek over de vlekken op de witte sneakers. Herhaal dit net zo lang totdat de vlekken verdwijnen. Het is even geduld hebben, maar langzaam worden je sneakers weer wit. Geloof me, het resultaat mag er zijn! 

#4 Tandpasta 

Voor tandpasta geldt eigenlijk dezelfde truc als met witte azijn. Wrijf met een zachte tandenborstel tandpasta op de witte sneakers. Meng het eventueel met een beetje afwasmiddel om het proces te versnellen. Afwasmiddel is namelijk vet en daarmee bestrijd je dus ook weer vuil en vet. Daarom is tandpasta en afwasmiddel een ideale combinatie voor het schoonmaken van je witte sneakers. 

#5 Vaseline 

Heb je het echt heel bont gemaakt met de troep op je schoenen? Dan is iets vettig toch het beste. Vaseline gaat je zeker helpen. Wrijf dit ook zachtjes op de plekken met een theedoek of borsteltje. Laat de vaseline even inwerken voor een paar uurtjes en haal het er daarna af met shampoo of afwasmiddel. Je sneakers zijn vast en zeker weer stralend wit. 

Wil je nog meer tips? Kijk dan de volgende video van een specialist.

Hopelijk worden je sneakers schoon met deze huis-, tuin- en keukenmiddeltjes. Wat ik je verder nog wil meegeven is dat het niet handig is om je sneakers in de wasmachine te gooien. Ze worden wel schoon, maar raken zo ook beschadigd. Dan moet je alsnog nieuwe schoenen kopen.