);
Fashion

Nooit meer strijken, te mooi om waar te zijn?

Laatst kwam een vriend met de suggestie om eens te kijken naar strijkvrije overhemden. Dit na een gesprek waarin ik mijn beklag deed aan het wekelijkse strijken. Moeder de vrouw is tijdelijk in het buitenland voor een zakenreis, en ik moest dus zelf achter de strijkplank gaan staan om mijn overhemden voor werk te strijken. Niet mijn meest favoriete tijdsbesteding. En al helemaal in de zomer wanneer het super heet is heb ik geen zin om met een heet strijkijzer in de weer te zijn. Enfin, mijn vriend vertelde dat hij laatst strijkvrije overhemden gekocht heeft. En deze zijn precies wat de naam impliceert, overhemden die niet gestreken hoeven te worden.

Twijfels

Aanvankelijk was ik sceptisch. Want het klinkt te mooi om waar te zijn. Weer zo een Tell Sell verkooppraatje, een marketing hype. Dus ik ging me erin verdiepen. Ik ging online zoeken naar strijkvrije overhemden. En stuitte al snel op webshop hemdvoorhem. De overhemden zijn niet zo heel duur, dus bij wijze van experiment heb ik er een paar besteld gewoon om te kijken of ze kunnen waar maken de term strijkvrij.

Overhemden had ik al snel in huis. Na een paar dagen dragen in de wasmachine gegooid. En toen netjes opgehangen om te dragen. En voilà, het overhemd was inderdaad netjes genoeg om direct weer aan te doen na het drogen zonder dat er een strijkijzer aan te pas is gekomen. Toegegeven ik prefereer nog wel het resultaat dat men verkrijgt na een grondige strijkbeurt. Dit is alsnog het beste. Maar ik kan leven met hoe de strijkvrije overhemden eruit komen zonder gestreken hoeven te worden, en dit is een ideale oplossing voor wanneer mijn vrouw niet kan of wil strijken.

Overige mode hacks

Naast strijkvrije overhemden heb ik nog een handige mode hack ontdekt. Namelijk sneakersokken. Het zijn sokken die in principe niet zichtbaar zijn voor het menselijk oog wanneer je schoenen draagt. Het voordeel hiervan is, met name voor mannen die weinig kaas gegeten hebben van matchen van kleding, dat je hier nooit meer over na hoeft te denken. In de zomer, we hebben ze allemaal wel gezien, die mannen met witte sokken in sandalen, ook deze mode flater kun je geheel voorkomen dankzij sneakersokken. Sneakersokken zijn in Nederland tevens verkrijgbaar bij hemdvoorhem. Naast de fashion voordelen voelen sneakersokken ook een stuk fijner en luchtiger aan met name met warme temperaturen. Een must voor de zomer dus.