);
Thuiskantoor inrichten
Interieur

Hoe zorg je voor een ideaal thuiskantoor?

De afgelopen jaren kozen steeds meer mensen ervoor om een aantal dagen in de week vanuit huis te werken. Door de komst van het coronavirus zijn we met zijn alle verplicht om thuis te werken. De verwachting is dat ook na de pandemie veel mensen thuis blijven werken. Het is namelijk kostenbesparend voor bedrijven en scheelt een hoop reistijd voor de werknemers. In dat geval is een goed thuiskantoor onmisbaar. In dit artikel leg ik uit hoe je een ideaal thuiskantoor maakt.

Kies een geschikte plek in huis

De eerste stap om een ideale thuiskantoor te maken, is door een geschikte plek in huis te kiezen. Wanneer je over de mogelijkheid beschikt om een hele kamer te gebruiken als thuiskantoor is dit aan te raden. Echter beschikt lang niet iedereen over de middelen om een eigen kamer te gebruiken als thuiskantoor. In dat geval is het aan te raden om een bepaalde plek in huis in te richten als thuiskantoor. Denk bijvoorbeeld aan een gedeelte in de woonkamer of slaapkamer. Er zijn verschillende producten te koop om er een geheel eigen ruimte van te maken. Denk bijvoorbeeld aan een afscherming of een inklapbaar bureau. 

Schaf het juiste meubilair aan

De basis voor een thuiskantoor bestaat uit de juiste meubelen. Hierbij gaat het om een bureau, bureaustoel en bijbehorende accessoires. Zonder de juiste meubelen is het een stuk lastiger om productief te werken. Wanneer je bijvoorbeeld gebruik maakt een een keukenstoel wordt de kans op fysieke klachten, zoals rugklachten groter. Ben je op zoek naar nieuwe kantoormeubelen? Dan is het zeker handig om een kijkje te nemen bij tweedehands kantoormeubelen

Creëer een fijne werksfeer

Het belangrijkste is dat het net als op kantoor mogelijk is om thuis ook geconcentreerd te werken. Hiervoor is het van belang om de werkplek niet te vol in te richten. Gebruik alleen de noodzakelijke benodigdheden. Zo raak je minder snel afgeleid en kost het ook minder tijd om de ruimte op te ruimen. Daarnaast is het ook handig om regelmatig om raampje open te zetten. Frisse lucht zorgt namelijk voor meer energie. Als je geen raam hebt om open te zetten is het aan te raden om een aantal planten in de ruimte te plaatsen. Planten zorgen ook voor meer energie en productiviteit.