);
Organiseer een mannen bbq
Lifestyle

Zo organiseer jij een mannen bbq

Het is mooi weer en je hebt zin in een feestje met je vrienden. Een lekker muziekje erbij, een lekker ijskoud biertje in je hand en de heerlijke geur van de bbq. Klinkt als muziek in de oren toch. Met deze tips organiseer jij een echte mannen bbq. 

Voorbereiding is het halve werk

Bij een mannen bbq komt nog het nodige om de hoek kijken. Wat voor vlees komt er op de bbq te liggen, welke groentes, welke kruiden ga ik gebruiken. Niet geheel onbelangrijk, voor hoeveel mensen heb je vlees nodig. Oftewel een goede voorbereiding is het halve werk, aan de hand van de hoeveel mensen is het mogelijk om gericht boodschappen te doen. Het is namelijk zonde als er teveel overblijft maar ook jammer als er mensen met trek naar huis gaan. Al komt dit zelden voor na een bbq. Nadat de boodschappen binnen zijn is het tijd om het vlees te marineren. Doe dit een dag van te voren of in de ochtend op de dag zelf. Op deze manier trekt de marinade goed in.

Vlees, veel vlees

Bij een mannen bbq denk ik gelijk aan vlees, heel veel vlees. Nou zijn er natuurlijk veel soorten vlees beschikbaar maar de klassiekers zoals een hamburger, kipsaté en speklapjes doen het altijd goed. Wil je voor meer zekerheid gaan, stel een menu op en deel deze met je vrienden. Overleg wat iedereens wensen zijn en stel aan de hand hiervan een heerlijk menu op.

Ijskoude drankjes

Om de kelen te beschermen tegen uitdroging en omdat het gewoon lekker is bij een mannen bbq, zijn er heerlijke ijskoude dranken nodig. Meestal komt dit in de vorm van bier. Vaak is er niks veel beters dan een ijskoude gele rakker om de dorst te lessen op een mannen bbq. Zijn er mensen die nog moeten rijden? Zorg dan voor alcoholvrije drankjes. Deze smaken vaak net zo lekker en zijn verantwoordelijk.

Maak gebruik van wegwerp servies

Om het jezelf makkelijk te maken na afloop van de mannen bbq maak je gebruik van wegwerp servies. Dit scheelt een hoop afwas, waar je op dat moment echt geen zin meer in hebt. Zet een vuilniszak in de tuin en je zult zien hoe snel de tuin weer in normale staat is. Op deze manier kunnen jullie nog langer genieten van die heerlijke zomeravond.

Muziek

Als laatste een lekker deuntje op de achtergrond doet het altijd goed. Zet hem niet te hard zodat jullie moeten gaan schreeuwen of dat de buren kunnen gaan klagen. Hou rekening met elkaar en geniet van de muziek en de heerlijke avond