);
Mondkapje in de zomer
Fashion

Zo draag jij een mondkapje in de zomer

Met de stijgende temperaturen in het vooruitzicht en het verplicht dragen van een mondkapje in het openbaar vervoer wordt het zweten geblazen. Een mondkapje dragen in de zomer is niet iets waar wij mensen gewend aan zijn. Met deze tips willen wij het dragen van een mondkapje comfortabeler maken. 

Verplicht mondkapje in het openbaar vervoer

Je hebt het vast niet gemist door al het nieuws. Maar om toch nog even je geheugen op te frissen. Sinds 1 juni is het voor iedereen die ouder is dan 13 jaar verplicht om een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer. Dit mag een zelfgemaakt mondkapje zijn of gebruik een niet-medisch mondkapje. Een niet medisch mondkapje zonder filter is voldoende om te mogen reizen in het openbaar vervoer. Deze mondkapjes zijn verkrijgbaar in de supermarkten of drogisterijen. 

Pas op: Draag je geen mondkapje in het openbaar vervoer, dan kan je een boete van €95 krijgen.

Lichtgewicht mondkapje

Om jezelf  en anderen te beschermen is het noodzakelijk dat zowel je mond en neus bedekt is. Heb je last van een plakkerige mondkapje op je huid of last met ademen doordat het mondkapje zo dicht op je mond zit. Kies dan voor lichter model mondkapje dat wat verder van je mond afstaat, waardoor jij makkelijker kan ademhalen. Dit is een zogenoemd chirurgisch wegwerp model. Maak jij lange reizen in het openbaar vervoer? Dit model zorgt voor een wat comfortabele reis. 

Vervang vochtige mondkapjes

Door het warme weer is het goed mogelijk dat een mondkapje vochtig wordt. Wanneer een mondkapje vochtig wordt door bijvoorbeeld zweet dan werkt het kapje minder goed en is het aan te raden om het mondkapje te vervangen. Daarom is het bij warm weer aan te raden om een extra mondkapje mee te nemen, zodat je tijdens je reis kunt wisselen.

Drinken met een mondkapje

Tijdens de warmte is het belangrijk dat je veel drinkt om uitdroging te voorkomen. Het beste om te doen is om te drinken voordat je het openbaar vervoer ingaat en als je weer uitstapt. Mocht je nou een lange reis maken, gebruik dan een rietje om te drinken. Met een rietje voorkom jij dat je het hele mondkapje af moet doen, maar drink jij gemakkelijk door het rietje onder het mondkapje te schuiven.