);
Travel

Boeken om je voor te bereiden op je vakantie 

Een boek hoeft niet per se een prachtig, spannend, ontroerend of fantasierijk verhaal te vertellen. Boeken inspireren je ook! Een prachtig ontworpen reisboek brengt je thuis op de bank bijvoorbeeld langs de mooiste plekjes op aarde, zonder dat je de deur uit moet. Het is alleen wel een stuk leuker als je die mooie plekjes ook daadwerkelijk zelf mag bezoeken! Hier lees je met wat voor soort boeken je je vakantie mentaal het best kan voorbereiden. 

Vermijd het massatoerisme

Natuurlijk, een stedentrip naar Londen, Parijs of Rome is ontzettend leuk, maar wel heel erg druk. Iedere dag van het jaar is de stad vol met mensen. Als je daar geen fan van bent is het beter om de de vaste vakantiebestemmingen te mijden en plekjes op te zoeken die nog niet zijn ontdekt. Met behulp van survival boeken bereid je je goed voor op een vakantie in afgelegen gebieden. Dit hoeft overigens niet in het verre buitenland te zijn. Ook in Nederland zijn er genoeg afgelegen plekjes te vinden waar je in alle vrijheid vakantie viert.

Maak de mooiste wandeltochten in de natuur

De wandelliefhebber komt met inspirerende boeken ook genoeg aan zijn of haar trekken. Een boek over de 125 mooiste wandelroutes wereldwijd mag uiteraard niet ontbreken in de boekenkast. Dit dit prachtig geïllustreerde boek staat vol met wandelroutes, met uiteraard bijbehorende routebeschrijving, maar ook met informatie over de omgeving, de beste plekjes om onderweg even te stoppen en wat uit te rusten. 

Maak een mooie roadtrip

Als je liever in de auto stapt en met je vierwielige vriend zijn er ook locaties genoeg om te verkennen. Wil je per se met je eigen auto op vakantie ben je enigszins gebonden aan Europa, maar dat hoeft zeker geen probleem op te leveren. Of je gaat met de auto langs de uitgestrekte zee van Zuid-Europa rijden, of je bezoekt de Scandinavische bergen. In het inspiratieboek van National Geographic over de beste roadtrips staan mogelijkheden genoeg om de beste autovakantie ooit te beleven.

Stap eens in de trein

Wil je liever duurzaam,en toch ook avontuurlijk, op pad? Ook dan zijn er genoeg inspirerende en prachtige boeken om in te duiken voordat besluit waar de reis naartoe gaat. Lonely Planet heeft een boek uitgebracht met de 60 mooiste treinreizen wereldwijd, van de mooiste stadjes tot uitgestrekte natuurgebieden. In dit boek staat de reis tot in detail beschreven, hoe de route loopt, waar je tussendoor stopt en wat je allemaal kan doen en bekijken in de omgeving.  

En ja, Rail Away kijken behoort ook tot de mogelijkheden ;). 

Met behulp van bovenstaande tips kan je vakantie, nu al, niet meer stuk!

Reacties uitgeschakeld voor Boeken om je voor te bereiden op je vakantie