);
obstacle run
Sport

Je conditie verbeteren doe je zo

Om gezonder en vitaler te worden is het noodzakelijk om je conditie op te bouwen. Wanneer je conditie goed op peil is voel jij je gezonder en fitter. Er zijn veel manieren om je conditie te verbeteren. In deze blog lees je hoe jij je conditie verbeterd.

Obstakels trotseren

Wil jij je lichaam echt eens uitdagen? Ga dan eens voor een obstacle run. Een obstacle run is een hardloopevenement waarbij je diverse obstakels tegenkomt. Vaak wordt dit in de natuur gedaan en kom je in aanrekening met modder, water en flinke hindernissen. Denk hierbij aan houten muren waarop geklommen moet worden, dwars door de modder onder een draad kruipen, door vieze sloten zwemmen, over vuur springen. Bij een obstacle run is niks te gek. Een groot voordeel van obstacle running is dat je jouw uithoudingsvermogen en conditie op de proef stelt. Wanneer je conditie nog niet helemaal is waar het moet zijn is het altijd mogelijk om het parcour op een rustiger tempo te benaderen. Wanneer je een obstakel iets te heftig vindt ga je er gewoon omheen. 

Hardlopen

Wanneer je jouw conditie wilt trainen door middel van hardlopen, raden we aan om niet te hard van stapel te lopen. Vooral als je net begint is het raadzaam om het hardlopen rustig aan op te starten. Voor een ongetraind lichaam is het namelijk een zeer zware klap. Verder is het belangrijk om er ook plezier in te houden, anders houd je het niet lang vol. Neem je headset mee en zoek mooie routes uit. 

Consistentie

Wat belangrijk is bij het trainen van je conditie is consistentie. Hierbij is het van belang dat er een bepaalde vorm van regelmaat in je trainingen zit. Kies vaste dagen uit waarbij je de focus legt op je conditie. Wanneer je hier vaste dagen voor uitkiest is het aannemelijker dat dit een gewoonte gaat worden. 

Voeding

De beste manier om fit te worden en je conditie te verbeteren is door de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen. Hierbij geldt dat voeding net zo belangrijk is als het sporten. Het is (bijna) onmogelijk om je conditie te verbeteren met een slecht voedingspatroon.

Rust

Bij het trainen van je conditie is het belangrijk om je lichaam genoeg rust te geven zodat het kan herstellen. Ben je toevallig vrij op de woensdag en donderdagavond. Neem dan 1 dag om te sporten en niet allebei. 

Dit waren onze belangrijkste tips voor het verbeteren van je conditie. We wensen je veel succes!

Reacties uitgeschakeld voor Je conditie verbeteren doe je zo