);
Travel

SELF DRIVE SAFARI DOOR ZAMBIA

Een self drive safari Zambia is een mooie en avontuurlijke manier om alle prachtige plekken van dit land te bekijken. Zambia is wel een land voor ervaren reizigers. Reizigers die niet terugdeinzen voor lange afstanden of slechte wegen. 

De meeste toeristen besluiten om Zambia te bezoeken tussen april en november. Gedurende de regentijd is het namelijk lastig om door Zambia te reizen. Zelfs met een 4×4 zijn veel plekken niet te bereiken in die tijd. 

In meerdere plaatsen van Zambia is het mogelijk om een auto te huren. Bijvoorbeeld vanuit Livingstone bij de Victoria Falls of vanuit Lusaka. De autohuur in Zambia zelf is redelijk duur, dus dat wordt niet aangeraden. 

VOORBEELDREIS DOOR ZAMBIA

Hier is een voorbeeldroute van een self drive safari Zambia. De reis duurt ongeveer drie weken. Met deze route kom je langs meerdere nationale parken, hieronder valt ook een bezoek aan de Victoria Falls. Deze reis is mogelijk met een 4×4 voertuig en hierbij zit ook een tent op het dak inbegrepen. 

Deze reis begint in Lusaka, de hoofdstad van Zambia. Hier wordt natuurlijk ook de huurauto overhandigd. Vervolgens rijd je richting het Lower Zambezi gebied. De Zambezi valt onder een van de machtigste rivieren in Afrika. Er zijn leuke activiteiten te doen, bijvoorbeeld een kanotocht. Zo ervaar je de omgeving en de rivier op een hele andere manier. 

Na het bezoek aan de Zambezi volgen de Victoria Falls, de welbekende watervallen. Hierbij verblijf je in Livingstone op een parkeerterrein. Vanuit deze plek is het mogelijk om zelf gemakkelijk de watervallen te bezoeken. 

Hierna komt het grootste wildpark van Zambia, namelijk het Kafue National Park. Dit park reis je door van zuid naar noord en het startpunt is bij het Lake Itezhi-Tezhi. Vanuit deze plek rijd je richting het noorden. Tussendoor verblijf je elke dagen in het centrale deel van het park. Via de kampeerterreinen zijn verschillende activiteiten te regelen, maar uiteraard is het ook mogelijk om zelf rond te rijden. 

De derde bestemming ligt meer in het oosten van Zambia. Deze route is voor ervaren reizigers die het leuk vinden om door Afrika heen te rijden. Tijdens deze route kom je langs dorpjes, akkers, kinderen en vee. De eindbestemming is het South Luangwa National Park. Dit park heeft de beste reputatie van Zambia. Het bijzondere van dit kamp is dat het niet omringd is met hekken. Het zal dus gebeuren dat er olifanten door het park heen lopen. Een bijzondere ervaring. 

De self drive safari wordt afgesloten met de terug weg naar Lusaka. Hier lever je uiteindelijk ook de auto in. Vanaf hier ga je naar huis of naar eventuele andere bestemmingen.