);
Lifestyle

Hoe geef je je carrière een boost? – 5 tips

Wil je weten hoe je je carrière een boost geeft? In dit artikel geef ik je 5 tips hoe je dit kan realiseren.

#1 Blijf leren

Zeker in dynamische branches zoals de juridische sector, finance of marketing ben je nooit uitgeleerd. Deze sectoren veranderen, omdat de maatschappij ook verandert. Het is daarom belangrijk om er ook naast je dagelijkse werkzaamheden bij te blijven leren. Lees blogs, ga op die cursus en woon seminars bij van experts. Up-to-date zijn met je kennisniveau zorgt ervoor dat je beter je werk kan doen. Kennis is ook macht. Nieuw opgedane kennis vergroot je zelfvertrouwen en maakt je dus ook een beter mens. Blijf dus altijd leren. 

#2 Vergroot je netwerk

Ik had het net over seminars. Beurzen, borrels of lezingen zijn dé uitgelezen kans om je netwerk uit te breiden. Op dergelijke events vind je gelijkgestemden die net zo bevlogen zijn met hun werk als jij. Ook als je niet altijd de tijd hebt om events bij te wonen, is het mogelijk om je netwerk te vergroten. LinkedIn leent zich hier uitstekend voor. Dit social platform is business minded. Je voegt hier je connecties toe die je in het zakenleven hebt ontmoet. Uiteraard kun je ook je vrienden en familie toevoegen, maar daar ligt bij dit platform niet de focus op.  

#3 Update je cv

Ook als je al een tijdje bij dezelfde werkgever werkt, is het belangrijk om je cv actueel te houden. Wellicht ben je binnen die jaren van functie gewisseld? Of heb je een aantal diploma’s en certificaten erbij? Komt dan toch het moment dat je van werkgever wil wisselen, dan ben je wel een tijdje bezig met alles terug te zoeken. Het kan zomaar zijn dat je belangrijke dingen vergeet als je na 3 jaar ineens besluit je cv bij te werken. Het advies is dus om dit eens in de zoveel tijd bij te houden. 

#4 Vind een coach

Heb je het gevoel even op een dood spoor te zitten of weet je niet goed wat je wil? Neem dan een business coach of een jobcoach in de handen. Een onpartijdige derde kan vanaf een afstandje naar jouw struikelblokken of problemen kijken, zodat je inzicht krijgt in welke wegen vervolgens te bewandelen. Het is dus zeker waard om te investeren in een coach. 

#5 Hou je doel voor ogen 

Voor je ouders was het heel makkelijk om een baan te kiezen. Waarschijnlijk deden zij hetzelfde beroep al tientallen jaren. Nu is de keuze reuze qua studies en banen. De meeste millennials doen nu 10 jaar later iets totaal anders dan toen ze net begonnen met werken. Het kan dus verwarrend zijn om iets te vinden wat bij je past. Bedenk daarom goed wat je wil en waar je over een aantal jaar wil staan. Schrijf het desnoods op voor jezelf. Zo kom je misschien wel achter dingen waar je niet eerder aan dacht. 

Blijf dus altijd up-to-date met je kennis, netwerk en hou je doel voor ogen. Het helpt je niet alleen te groeien in je werk maar ook als persoon. Succes!