);
tuin inrichten
Interieur

De tuin inrichten, hoe doe je dat?

Veel mensen die een tuin hebben weten niet goed hoe ze die moeten inrichten. In deze blog krijg je daarom een aantal tips voor het inrichten van de tuin. De tuin inrichten was nog nooit zo makkelijk!

Beplanting

Bloemen en planten kunnen de tuin een heel stuk opleuken. Van alles is te koop, maar om de tuin rustig te houden is het aan te raden om het bij een paar soorten te houden. Ook als je zelf niet zo handig bent met tuinieren, kun je altijd iemand inhuren die het voor je doet. Dan weet je zeker dat het professioneel gedaan wordt. Wel kun je een wat grotere plant als eyecatcher neerzetten.

Een schutting

Veel tuinen gebruiken een schutting als afscheiding. Een schutting heeft in eerste instantie een praktisch doel, namelijk het creëren van privacy in de tuin. Daarnaast is het ook een handige verdediging tegen inbrekers.

Tuinhuisje

Als je veel ruimte hebt in de tuin, kun je een tuinhuisje neerzetten. Dit is handig als je spullen wilt opslaan, die je liever niet in huis kwijt wilt. Gereedschap is een bekend voorbeeld, maar ook tuinspullen kun je hier mooi een plekje geven.

Terras

Veel Nederlanders zitten graag met lekker weer thuis op het terras. Met een houten terras zorg je ervoor dat je niet steeds het gras hoeft te maaien. Je kunt dit zowel overkapt als geheel open maken. Creëer hierbij vooral een plek waar jij graag zou willen zitten.

Een vijver

Niet iedereen heeft hier de ruimte of het budget voor, maar een vijver kan de eyecatcher van de tuin zijn. Daarnaast hoeft een vijver niet per sé heel groot te zijn. Vijvers zijn er dan ook in alle soorten en maten, waardoor ze ook in verschillende prijsklassen te verkrijgen zijn. Een vijver creëert een hoop rust in de tuin en het stromende water geeft een heel natuurlijk effect.

Licht

Om echt sfeer in de tuin te creëren is het verstandig om voldoende verlichting in de tuin aan te leggen. Op die manier is het zeker in de avond enorm uitnodigend om in de tuin te zitten. Er is niets zo vervelend dan om in de avond naar binnen te moeten verplaatsen, omdat het te donker is in de tuin. Met voldoende belichting voorkom je dit meteen. Zo zijn er LED lampen te koop die koop die met zonlicht uitstaan en in het donker beginnen op te lichten.

Straatwerk

Een groene tuin lijkt leuk, maar in combinatie met nette bestrating staat het misschien wel veel leuker. Denk hierover na en bekijk eens wat voorbeelden om inspiratie op te doen. Een pad die naar het terras loopt kan al een kleine maar effectieve toevoeging zijn. De tuin inrichten kan het beste gedaan worden door jezelf, zodat de indeling sowieso naar wens is. Wel kan een stenen pad voor een mooie afscheiding zorgen tussen het loopgedeelte en de rest.