);
Sport

Wijnaldum heer en meester in match tegen Barcelona

Liverpool neemt deel aan hun tweede opeenvolgende Champions League-finale na Barcelona te hebben verslagen met een verbluffende titanenstrijd in een epische nacht in Anfield. Georginio Wijnaldum scoorde gisteren binnen 120 seconden de 2-0 en 3-0 en maakt het verschil te groot voor de Spaanse kampioen met onder andere Messi in de gelederen.

Als er iemand een heer-lijke avond had, dan was het wel onze landgenoot Georginio Wijnaldum. De 28-jarige rotterdammer die met Liverpool tegen alle verwachtingen in de finale van de Champions League finale 2019 staat, kopte de Reds op gelijke hoogte met FC Barcelona.

Aangemoedigd door hun fans, produceerden de Reds een ongelooflijk veldspel om zo terug te klauteren en uiteindelijk hun 3-0 verlies uit in Camp Nou recht te zetten met een onbeantwoord salvo van vier goals in een meer dan opwindende wijze.

Het is de eerste keer in deze competitie sinds 1986 – toen Barcelona Gothenburg knock-out sloeg in de oude Europa Cup – dat een ploeg in een eerste wedstrijd, een achterstand van drie doelpunten heeft omgezet in een 4-3 winstpartij.

Divock Origi startte de onwaarschijnlijke revival en tikte na zeven minuten binnen, maar het was pas toen invaller Georginio Wijnaldum tweemaal scoorde in een tijdsbestek van 122 seconden na de pauze dat de stand echt in het voordeel van Liverpool draaide.

Barcelona rammelde, en zelfs Lionel Messi was niet in staat om het schip te stabiliseren voordat Origi opnieuw toesloeg met het doelpunt dat de wedstrijd zou beslissen, nadat Trent Alexander-Arnold de verdediging van de bezoekers uit een snel genomen hoekschop verraste.

Inmiddels was Anfield totaal uit haar dak aan het gaan en bleven de thuisfans staan ​​om tot en met de slotminuten hun ploeg aan te moedigen, met een weerbarstig Barcelona dat totaal geen serieus antwoord kon geven na het vallen van de 4-0.

Het laatste fluitsignaal bracht magische beelden op het veld en op de tribunes, waar de Reds-supporters hun blijdschap niet op konden. Liverpool speelde een onvergetelijke wedstrijd.

Liverpool heeft eerder beroemde Europese vechtpartijen geleid, met name toen ze deze wedstrijd voor de vijfde keer in Istanbul in 2005 wonnen, maar dit was misschien wel de grootste in hun geschiedenis.

Ze gaan voor een zesde triomf in Madrid op 1 juni, waar ze in de finale Ajax of Tottenham zullen ontmoeten. Na afloop van Liverpool – Barcelona (4-0) spraak Wijnaldum met een verslaggever op het veld. De Nederlander had met twee doelpunten een groot aandeel in het halen van de finale van de Champions League. De altijd zo bedachtzame middenvelder kon zijn emoties niet voor zich houden.

Wijnaldum kon zijn emoties niet voor zich houden

Wij van Heren van Nu hoopten uiteraard op een Nederlands ‘onderonsje’ op 1 juni 2019 om 21:00 uur. Sinds gisteren weten we dat dit helaas niet zo mag zijn.

Het kan zijn dat we vandaag per mail minder goed bereikbaar zijn vanwege ziekmeldingen en grafstemming op de redactie 😉