);
Sport

Stoere sporten voor mannen

Ook mannen vinden het fijn om te sporten. Wat ook logisch is. Sporten houdt je fit en het zorgt ervoor dat je er beter uit gaat zien. Ook snappen wij dat je niet graag in het aerobics of zumba klasje in de sportschool staat tussen alle vrouwen. Uiteraard zijn er veel stoerdere sporten zodat jij ook in shape blijft zonder je ongemakkelijk te voelen. Heren van Nu geeft je een aantal tips voor stoere sporten. 

Vechtsporten 

Bijna al onze favoriete filmsterren zijn expert in een vechtsport. Steven Seagal is aikido-expert, Bruce Lee is kung-fu meester, Sly Stallone is een bokser en Jason Statham heeft diverse vechtsporten beoefend. Kortom, vechtsporten zijn voor echte mannen. Behalve dat je er fit van wordt, maakt het je ook alert. En vrouwen vinden het een fijn idee als ze veilig bij je zijn. Kijk daarom zeker voor vechtsportscholen bij jou in de buurt als je lekker fit wil blijven. Er is keuze genoeg!

Crossfit

Crossfit is een complete sport en behoort ook zeker tot stoere sporten voor mannen. In crossfit zitten verschillende onderdelen, zoals cardio, krachtsport en turnen. Het is dus heel compleet en je wordt er lenig, sterk en snel van. Zeker in de beginfase zal je flink spiermassa groeien. Het voordeel is dat je er niet alleen breed van wordt, maar je blijft ook goed in conditie. Daarnaast heerst er vaak een hele fijne en motiverende sfeer in een crossfit box. Naast het feit dat je fit wordt, leg je ook makkelijk contact met gelijkgestemden. 

Met crossfit train je al je spiergroepen

Fitness

Dit is de meest gangbare sport als het gaat om stoere sporten voor de man. In de volksmond wordt dit ook wel ‘de sportschool’ genoemd. De meeste mannen trainen vooral om de spieren extra goed te laten uitkomen en om spiermassa te genereren. Er zijn tegenwoordig veel mannen (en vrouwen) die een hele levensstijl van de sportschool maken. Belangrijk is om ook je voeding erop aan te passen om de beste resultaten te behalen. 

Rugby

Deze sport is enorm mannelijk. Een paar jaar geleden was deze sport nog niet heel bekend in Nederland en de verenigingen moesten hun best doen om leden te krijgen. Tegenwoordig is dat gelukkig anders. Zelfs het WK Rugby wordt nu in Nederland op tv uitgezonden. Daar is te zien dat rugby totaal niet voor mietjes is. Als speler kun je het veld verlaten met gebroken botten, een scheve (bloed)neus of tanden door je lip. Je moet dus echt wel tegen een stootje kunnen. Daarnaast moet je ook wel sportief zijn en zelfbeheersing leren. Het is niet altijd makkelijk om in de kantine aardig te zijn tegen degene die je net heeft laten tackelen. 

Zoals je ziet zijn er genoeg mannelijke en ruige sporten. Weet jij er nog een paar?