);
Hyperautomation
Entertainment

Ooit van hyperautomation gehoord? Lees hier wat het precies is

De maatschappij wordt steeds moderner. Je hoort wel eens dat de robots alles in de toekomst gaan over nemen. Met technologieën als RPA, AI, Machine learning en chatbots komt dat dicht in de buurt. In deze blog lees je wat de nieuwe term van de combinatie van deze technologieën is. 

Automatisering ging nog nooit zo automatisch

Hyperautomation is een term wat gebruikt wordt voor alle technologieën die zorgen voor end-to-end automatisatie. Denk hierbij aan technologieën als Document Processing, Robotic Process Automation, Conversational AI en andere technologieën. Hyperautomation is een term wat komt vanuit bedrijven die op zoek zijn naar automatisering van zoveel mogelijk processen. Het doel van die organisaties is om effectiever en efficiënter te werken. 

Robotic Process Automation

Een techniek wat wordt gebruikt in hyperautpmation is Robotic Process Automation. Je kan dit het beste zien als een virtuele medewerker die de werkzaamheden van medewerkers nabootst. Meestal zijn dit taken die op repetitieve basis worden uitgevoerd. Het voordeel van Robotic Process Automation in vergelijking met echte medewerkers is dat de Robotic Process Automation software minder fouten maakt en sneller te werk gaat. Er zijn verschillende manieren voor het inzetten van Robotic Process Automation. Het kan zelfstandig worden ingezet of samen met een echte medewerker. 

Wat zijn de voordelen van hyperautomation?

Hyperautomatisering biedt een snelle manier om iedereen te betrekken bij de groei van het bedrijf, ondersteund door het automatiseren van steeds complexer werk dat afhankelijk is van kennis input van mensen.

Door RPA te combineren met intelligentie ontstaat een intelligent digitale mederwerker dat repetitieve taken op zich kan nemen om de prestaties van medewerkers te verbeteren. Deze digitale medewerkers zijn de leiders van hyperautomation, ze kunnen verbinding maken met verschillende bedrijfsapplicaties, werken met gestructureerde en ongestructureerde data, kunnen data analyseren, beslissingen nemen en kunnen processen en nieuwe automatiseringsmogelijkheden ontdekken.

De kracht van kunstmatige intelligentie

Kunstmatige intelligentie is wat digitale werknemers onderscheidt van standaard automatiseringsmogelijkheden, waardoor RPA+KI de essentiële ingrediënten van hyperautomation zijn.

Hyperautomation bestaat uit het vergroten van de automatisering van bedrijfsprocessen door de introductie van Artificial Intelligence (AI), Machine Learning (ML) en Robotic Process Automation (RPA). Waarbij vrijwel elke repetitieve taak geautomatiseerd kan worden en het zelfs mogelijk is om uit te zoeken welke processen geautomatiseerd kunnen worden en bots te creëren om deze uit te voeren.

Dus wil je ongekend groeien met jouw bedrijf en processen zo efficiënt en effectief mogelijk automatiseren? Dan is het zeker tijd om een kijkje te wagen naar de mogelijkheden van hyperautomation.