);
peaky-blinders
Entertainment

3 redenen om Peaky Blinders te kijken

Het is inmiddels alweer het vijfde seizoen van deze hitserie. Dat is niet voor niets. Deze zit vol met actie, geweld, mooie vrouwen en goede verhaallijnen. Daarbij heeft het nog een extra dimensie omdat het zich afspeelt in een andere tijd, namelijk tussen 1920 en 1930 in Birmingham. Heb jij nog geen enkele aflevering gezien van Peaky Blinders. Wij geven je 3 redenen om toch nog te gaan kijken?

#1 De setting

Het werd net al even genoemd. De setting is toch echt een reden om naar Peaky Blinders te kijken. De serie speelt zich af in Birmingham in de jaren na WO I. De straten zijn een grote puinhoop. Hoofdrolspelers Thomas en Arthur Shelby zijn ook redelijk getraumatiseerd omdat ze zelf ook dienden op het veld als soldaat. 

Dit klinkt misschien niet alsof je gelijk wil kijken. Wat het wel helemaal afmaakt zijn de muziek, het camerawerk en de klederdracht. De muziek en het visuele aspect zijn echt onwijs mooi gedaan. De kleding is treffend en past helemaal bij de tijd. Wat ook naar voren komt is dat de bendeleden van de Peaky Blinders scheermesjes in hun petjes hebben. Zo komen ze overal naar binnen met wapens en kunnen ze altijd onverwachts aanvallen. De pet is het meest dodelijke wapen van de Peaky Blinders. 

#2 Treffende verhaallijnen

Peaky Blinders gaat veel verder dan verhalen over bendeleden die schieten en knokken in lugubere steegjes. In de verschillende seizoenen krijgen ze te maken met andere (inter)nationale criminele organisaties. Zo passeren de Chinezen, Russen en Italianen de revu. Zelfs de naam Al Capone komt heel even voorbij. 

Verder wordt duidelijk dat de Peaky Blinders een hechte familie zijn en een goed georganiseerde bende. Ze doen niet alleen maar aan vechten. Ook de gokhandel en politieke spelletjes zijn briljant uitgedacht. Uiteraard gaat deze serie ook over de liefde en dat is niet echt zoetsappig. Het thema liefde draait voor een groot deel rondom Thomas Shelby, maar wie kan deze sterke leider nu beminnen? Voor dit antwoord moet je zeker naar de serie kijken.  

#1 Tommy ‘fucking’ Shelby

We hadden het in het vorige punt er al over, het acteerwerk van Cillian Murphy als Thomas Shelby. De naam die vaker met het woord ‘fucking’ ertussen wordt uitgesproken door zijn vijanden. Je raakt gehecht aan het personage en denkt en leeft mee met alles wat hij op zijn bordje krijgt voorgeschoteld als hoofd van de Peaky Blinders. 

Een beter hoofdpersoon voor de Serie Peaky Blinders kon er niet gecreëerd worden en een beter iemand dan Cillian Murphy kon er niet binnen worden gehaald om de hoofdrol te vertolken. Het personage komt zo intimiderend en oprecht over.

Wil je nog andere series voor mannen kijken? Check dan Undercover op Netflix. Ook heel goed en van Nederlandse bodem!