);
Entertainment

Nieuwe Spaanse Netflix-serie: Bitter Daisies

Netflix sleept ons mee in het genre van adembenemende Spaanstalige misdaadseries. Door La Casa de Papel hebben wij vorig jaar schaamteloos aan binge watching gedaan. Narcos was de grote schuldige van het jaar 2017. Ga er nu (2019) ook maar lekker zitten voor O Sabor das Margaridas. Op Netflix ook wel bekend onder de naam: Bitter Daisies.  

Bitter Daisies: Spaans detective drama

We liegen een beetje als we zeggen dat het om een Spaanse Netflix-serie gaat. Bitter Daisies speelt zich namelijk af in Galicië. Deze regio ligt in het noordwesten van Spanje en is qua zelfstandigheid vergelijkbaar met Catalonië. Om precies te zijn, de Netflix-serie speelt zich af in het over het algemeen rustige provinciale dorpje Murias. De hoofdpersoon in de serie is Rosa Vargas, een agente van de Guardia Civil.

Geheimen uit het verleden

Het is gedaan met de rust in Murias als er een jong meisje (Marta) plotseling van de aardbodem verdwijnt. Zodra aan het licht komt dat de verdwijning het werk van een seriemoordenaar is, is het aan Rosa de taak te achterhalen wat hier aan de hand is. Ze stuit op duistere zaken die samenhangen met haar eigen verleden. Hoe gaat ze de rust weer terugbrengen naar Murias?

Wie is de moordenaar?

Het aantal mysteries stapelt zich op. Het dorpje is niet zo slaperig meer als we in het begin te zien kregen. De moordenaar stopt niet met het maken van slachtoffers. De vraag dringt op of Rosa in staat is om de zaak op te lossen. Bitter Daisies zet de kijker continu op het verkeerde been. Zelfs voor fervente misdaadserie-kijkers is het onmogelijk om te voorspellen wie de dader is. De hele Netflix-serie telt slechts 6 afleveringen. Daar ben je dus zo doorheen als je een dagje je best doet…